“Jagodica Bobica prava je mala slatkica!” Sigurno ste prije čuli ove riječi koje poprilično jednostavno opisuju jagode. One su jako slatke biljke iz porodice ruže, lijepe crvene boje sa zelenom kapicom i sjemenkama koje izgledaju kao pjegice. U našoj plantaži rastu dvije vrste: Clery i Asia. Prva ima jako rumenu i bogatu boju i iznimno lijepi sjaj, a uz to proizvodi i jako lijepu aromu. Druga je vrsta koja je malo neobična zbog svoje veličine: po svojoj prirodi su ogromne, ali svejedno izrazito sočne i slatke. No neovisno o vrsti, jagode imaju jako puno dobrobitnih efekata na naš zdravlje.
Prepunjene su sa zdravim hranjivim tvarima poput ugljikohidrata koji nam daju energiju u danu, vlakna koja poboljšavaju probavni sustav, vitamina C koji poboljšava imunitet, štiti oči od UV zračenja, poboljšava zdravlje arterija i nadbubrežnih žlijezda i antioksidansa koji pomažu u regulaciji krvnog šećera. Sadrže i elaginsku kiselinu koja sprječava širenje stanica raka i pomaže zatezanju pora i pomlađivanju kože, uz pomoć salicilne i alfa-hidroksi kiselina koje pomažu u uklanjanju mrtvih stanica kože. Također su uz njih i jabučna kiselina koja prirodno izbjeljuje zube i folne kiseline koje trudnice vole jesti jer pripomažu razvoju djeteta. Nemaju puno kalorija tako da su odlične za razne dijete, pogotovo zato što ih možete puno pojesti!
Naš OPG osim prodaje svježih jagoda također proizvodi sirupe i džemove bez dodatnih šećera, tako da svatko ima odabir svojeg najdražeg oblika “Bobice”. Trenutno imamo štand u centru Ozlja kod Humićke sa našim jagodicama i ostalim proizvodima, a 23.05.2022. dolazimo i u Karlovac ( kod stražnjeg ulaza u Super Konzum na Dubovcu gdje Vas iščekujemo sa veseljem i velikom ponudom!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *