O nama

Naše obiteljsko gospodarstvo nalazi se u mjestu Ferenci, u blizini grada Ozlja, na području Parka prirode Žumberak, a koje je zaštićeno područje Natura 2000. Bavimo se uzgojem svježeg bobičastog  voća  ( jagode, maline i aronija ) te jezgričavog voća ( jabuke, kruške), višnji  i preradom istih ( sokovi, sirupi, džemovi), a Još tri mjeseca do jagodica!preradu voća vršimo u vlastitom objektu za preradu.

2021. godine dobili odobrenje za korištenje Jamstvenog žiga Živjeti zdravo, koje odobrava Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Oznaku Živjeti zdravo moći ćete pronaći na našem soku od jabuke, soku od aronije, soku od višnje, soku od jabuke i višnje i soku od jabuke i aronije ( što znači da sokovi ne sadrže dodane šećere) te na svježim jagodama i malinama.Jamstveni žig Živjeti zdravo istaknut na ambalaži nalazi se na provjerenim, zdravstveno ispravnim proizvodima, koje su analizirali stručnjaci HZJZ prema po posebno razrađenim kriterijima kojima je propisana količina makronutrijenata, odnosno preporuka da sadrži manje masnoća (posebno zasićenih), primjeren sadržaj bjelančevina, više vlakana, te smanjenu količinu soli i šećera, nego namirnica iz iste kategorije koja nema dodijeljeni znak. Krajem 2021.godine jamstveni žig Živjeti zdravo dodijeljen nam je i za džem od malina, džem od jagode, džem od višnje, džem od aronije, džem od jabuke i cimeta te džem od jabuke i maline.
2021. godine na ocjenjivanju proizvoda biljnog porijekla, organiziranog od strane Ministarstva poljoprivrede, dobili smo zlatno za sok od jabuke i srebro za sok od jabuke i višnje. Na istom natjecanju, 2022. za sok od aronije dobili smo zlato, za džem od jabuke i cimeta broncu, a za Kestenmazu s čokoladom priznanje. Od 2022.godine sok od aronije, sok od jabuke i džem od maline nose oznaku kvalitete Plavi ceker koju odobrava grad Zagreb.
.

Na obiteljskom gospodarstvo imamo pčelinjak sa 60 pčelinjih zajednica, nosioci smo znaka Med hrvatskih pčelinjaka, a za kvalitetu meda 2018. godine dobili smo zlato za med kesten  i srebro za med bagrem, u konkurenciji između 125 sudionika ocjenjivanja,  na 13. županijskom i 10. međunarodnom ocjenjivanju meda u Virovitici te srebra  za med kesten i cvjetni med 2020. godine na 25. ocjenjivanju meda održanog u Osijeku u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom i pčelarskim savezom.  Na istom natjecanju 2022. za kestenov med dobili smo zlato, a za cvjetni med srebro. Na 19. ocjenjivanju pakovina meda i pića, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore u Osijeku 2020., osvojili smo 3. mjesto za naše Medomaze. U ponudi imamo med livada, med bagrem i med kesten.  Med punimo u registriranom objektu za punjenje koji se nalazi na našem gospodarstvu.

2022. godine u našu smo ponudu uvrstili novi proizvod, radi se o namazu od kestena, pod nazivnom Kestenmaza. Kestenmaza je namaz od kestena koje sakupljamo na području Parka prirode Žumberak, a namaz proizvodimo u pogonu za preradu koji se nalazi u registriranim objektima za preradu na našem OPG-u. U ponudi imamo 3 varijante namaz, Kestenmaza s čokoladom te namazi koji ne sadrže bijeli kristalni šećer, a kao zamjenu koristili smo fruktozu. Namazi sa fruktozom su Kestenmaza s kakaom i Kestenmaza natur. 2022. godine na ocjenjivanju proizvoda biljnog porijekla u organizaciji Ministarstva poljoprivrede dobili smo Priznanje. 2023. godine za Kestenmazu s kakaom i Kestenmazu natur dobili smo certifikat V-label, internacionalnu vegansku oznaku.

Korisnici smo mjere Ruralnog razvoja, Podmjera 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstva te podmjera 6.2.- Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti.

2019. godinu započeli smo sa novim projektom na našem  gospodarstvu, širimo svoju djelatnost na  djelatnost turizma. Krenuli smo sa  uređenjem stare kamene kuće u kojoj će se nalaziti dva apartmana te jedne drvene kuće. Svom Opg-u pridružili smo i dva nova člana, dvije ljame, Mayu i Tomicu, sa kojima se posjetitelji našeg Opg-a mogu fotografirati.

.

.

.

Pročitajte o nama:

.

Pogledajte o nama:

Poslušajte o nama:

.